top of page
  • Фото автораМаріанна Голубенко

Колумбія представила світу один із найвищих вертикальних садів у світі

Обновлено: 6 июл. 2022 г.


Щодня фахівці в галузі архітектури, дизайну та біології докладають спільних зусиль для розвитку природних ресурсів у містах, насамперед для покращення здоров'я та благополуччя людини. За допомогою рослин вони домагаються зниження показників шкідливого шуму та забруднення навколишнього середовища. Їх головними інструментами є звичайно зелені дахи та вертикальні сади.

На сьогоднішній день, озеленення стін та дахів є стійким архітектурним рішенням, яке включає велику вигоду для архітектурних проектів.

У Колумбії вже давно почали думати над створенням стратегій та проектів, які допоможуть покращити якість життя мешканців міста. Наприклад, на сьогоднішній день колумбійський капітал налічує близько 32 000 м2 зелених дахів і більш ніж 1100 м2 вертикальних садів, що реалізуються в університетах, торгових центрах, бізнес-будівель та ресторанів.

Одним із таких проектів є новий масштабний вертикальний сад у місті Медельїн, який має висоту до 100 метрів і є одним із найвищих вертикальних садів у світі. Сад займає більше 3100 квадратних метрів будівлі і включає різні культури овочів і видів рослин.

Відомо, що розробниками конструкції стала компанія Groncol, а постачальниками рослин стала компанія Paisajismo Urbano. Рослини підбиралися як місцеві, і зарубіжні, особливо ті, які можуть зростати за умов сильного вітру.

Джерело фото: http://www.paisajismourbano.com

#зелений фасад # озеленення фасаду # greenwall

164 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page